Search
Close this search box.

Kako sačuvati ten nakon sunčanja i ljeta

Podijelite ovu objavu:

Napokon ste dobili dugo priželjkivani ten i sada je vrijeme za povratak kući. Bilo bi odlično da se takav ten održi što dulje, i zato evo nekoliko savjeta kako biste još duuuugo ostali preplanuli

PILING

Glavni je mit da ćete pilingom skinuti taj, teško stečeni, preplanuli ten. Na koži se i dalje skupljaju mrtve stanice koje je čine da izgleda umorno i bez sjaja. Naravno, piling koji radite mora biti blag kako bi skinuo samo mrtve stanice, a ten ostavio netaknutim. Piling možete napraviti i sami kod kuće: pomiješajte sol i med za blagi ali učinkovit piling.

KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM

Nemojte odbaciti kremu za sunčanje nakon povratka u grad jer ako želite sačuvati ten morate ga zaštititi. Štetne UV zrake mogu spaliti i oštetiti stanice stoga će i boja nestati brže. Logično, zar ne? Zato svaki dan prije izlaganja suncu namažite svoju kožu nekom od krema sa zaštitni faktorom.

HIDRACIJA

Ovaj savjet znaju svi, pa opet nekako ga se baš i ne držimo. Hidratacija je bitna, kako iznutra tako izvana. Pijte puno vode i svakodnevno mažite kožu hidratantnom kremom. Ne postoji previše hidratacije. Pripazite da vam koža nikada ne ostane suha jer jednom kada se krene ljuštiti – gotovo je. Također, izbjegavajte duge kupke i vruće tuševe jer i oni isušuju kožu.

VARAJTE 🙂

Priznajmo si, čak i uz sve ove savjete jednom će i tamni ten nestati. Prevarite neodgodivo i počnite koristiti losion za samotamnjenje. Kada je koža tamnija izbjegavate mogućnost neravnomjernog tena i tamnih krugova, a ten će puno dulje biti baš onakav kakvim ga želite.

Nadamo se da smo vam odgovorili na pitanje kako sačuvati ten nakon sunčanja. Ako imate još koji savjet podijelite ga s nama u komentarima. Hvala na čitanju!


Proizvodi iz posta 

Prijavite se na listu za novosti!

Prvi saznajte za najbolje cijene i nove proizvode.

Više objava: