1 EUR = 7,53450 HRK

Pravila o zaštiti privatnosti | wow-junkie.com

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka i njihovom korištenju

Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com)i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) ne snosi odgovornost za eventualnu štetu na računalu nastalu preuzimanjem datoteka s ovog weba ili s internetskih stranica do kojih posjetitelji/čitatelji dođu putem linka s ovog weba.

Cool Media d.o.o. (Wow-Junkie.com) je sukladno čl. 18a Zakona o zaštiti osobnih podataka (“Narodne novine” br. 106/12) imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka kojeg možete kontaktirati na info@wow-junkie.com  

Sve promjene politike privatnosti bit će pravodobno objavljene na ovoj stranici ili učinjene dostupnima korisnicima na neki drugi prikladan način.

 

 1. Općenito

1.1 U ovim Pravilima o zaštiti privatnosti (nadalje u tekstu „Pravila“) objašnjeno je na koji način Cool Media d.o.o., OIB br. 048154863348, sa sjedištem u Zagrebu, ulica Petrova 59a (nadalje u tekstu: „WOW Junkie“) prikuplja, koristi i upravlja vašim osobnim podacima. Tvrtka Cool Media posvećena je zaštiti i poštivanju vaše privatnosti. Molimo vas da pažljivo pročitate ova Pravila kako biste saznali zašto i kako prikupljamo vaše podatke, i na koji način ih koristimo.
Što se tiče osobnih podataka koje prikupljamo, Cool Media d.o.o. jest “voditelj obrade osobnih podataka”, odnosno subjekt koji određuje svrhu i način na koji će podaci biti obrađeni.
Ako nas želite kontaktirati u vezi s vašim osobnim podacima ili ovim Pravilima, molimo vas, koristite ispod navedene kontakt-podatke:

Poslovno ime: Cool Media d.o.o.
Adresa: Petrova 59a, Zagreb
Broj telefona: +385 01 4666 430
Ako nas želite kontaktirati putem e-pošte pišite nam na info@wow-junkie.com

1.2 Ako niste registrirani korisnik internet stranice www.wow-junkie.com, a zanima vas kako postupamo sa vašim osobnim podacima, molimo posjetite Opće uvjete poslovanja.

 

1.3 U slučaju bilo kakvih pitanja ili zahtjeva javite nam na info@wow-junkie.com

 1. Posjetitelji Internet stranice

Naručivanje

Dostavu vršimo putem više dostavljačkih službi, najčešće Hrvatska Pošta ili GLS, a roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja uplate (virman, kartično, Paypal), ako uplatu zaprimimo do 12 sati. Ukoliko ste odabrali platiti robu prilikom preuzimanja (pouzećem), roba se u najvećem broju slučaja šalje na isporuku isti ili sljedeći radni dan od zaprimanja narudžbe, pod uvjetom da je narudžba napravljena do 12 sati.

Ukoliko se odlučite na kupovinu možete odabrati dostavu ili osobno preuzimanje. Robu je moguće preuzeti i u našoj poslovnici.

2.1 Ako ste posjetitelj internet stranice www.wow-junkie.com, ali se niste na njoj registrirali mi spremamo isključivo vaše kolačiće odabrane prilikom dolaska na internet stranicu.

2.2 WOW Junkie ne nudi samo sjajno iskustvo internet kupovine već I vrijedne savjete o proizvodima I njihovu korištenju pa korisnicima savjetujemo da se registriraju i počnu zaprimati svoj newsletter način da na odgovarajuće mjesto upišu svoj e-adresu. U tom slučaju Wow Junkie prikuplja podatak o IP adresi te e-adresi. Uvijek je moguće odjaviti se s liste. U upute za odjavu navedene su u svakom newsletteru. Podatak o tvojoj IP adresi koristimo isključivo za potrebe evidentiranja registriranih osoba za primanje newslettera.

2.3  Ako si korisnik Facebooka te si posjetio/-la našu Wow Junkie Facebook stranicu, Meta Facebook Ireland Ltd (4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2 Ireland) i Cool Media d.o.o. zajednički su voditelji obrade tvojih osobnih podataka. Više o obradi osobnih podataka putem Facebook-a na https://hr-hr.facebook.com/privacy/explanation.

2.4 Ako si korisnik drugih društvenih mreža te si nam se putem njih javio/-la (Instagram, Tik Tok i slično), obrađujemo osobne podatke samo kako bi ti se povratno javili. Za sve naše objave i poruke putem Wow Junkie društvenih medija samostalno odgovaramo te vlasnici tih društvenih mreža nužno ne dijele naše stavove i viziju.

 1. Registrirani korisnici

3.1 Ako ste se registrirali na wow-junkie.com, obrađujemo podatke koje ste nam pružili prilikom registracije kao i one podatke koje smo prikupili tijekom korištenja internet trgovinom. Podaci su:

3.1.1 Vaše identifikacijske podatke: ime i prezime

3.1.2 Vaše kontakt podatke: adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj); adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj); telefon, E-adresa

3.1.3 Vaše bankovne podatke: broj tekućeg računa;

3.1.4 Podaci o korištenju internet trgovine: Korisnički ID, lozinka, datum i vrijeme korištenja Internet trgovine, povijest tvojih kupnji (datum i vrijeme kupnje, kupljeni proizvod i količina)

3.1.5 Povijest promjena podataka    

3.1.6 Kolačići: Podatak o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima.  

3.2 Vaše osobne podatke obrađujemo u svrhu:

– Za potrebe vođenja internet trgovine, a posebice omogućavanja kupnje te izvršavanja ugovora o kupnji robe te njene dostave. U tom slučaju, naša osnova za obradu tvojih osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora;

– Za potrebe slanja ponuda internet trgovine, a temeljem tvog dosadašnjeg interesa. U tom slučaju, naša osnova za obradu tvojih osobnih podataka je legitimni interes. Uvijek možete zatražiti da prestanemo slati ponude;

– Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (primjerice u slučaju vašeg prigovora kao potrošača, u slučaju reklamacije kupljenog i slično);

– U druge svrhe kada za to imamo legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere).

 1. Kupci koji nisu registrirani korisnici

4.1 Wow Junkie pruža jedinstveno iskustvo kupovine za sve. Posjetitelj se ne mora registrirati ako ne želi. Može kupovati kao gost. U tom slučaju obrađujemo podatke koje su nam potrebni za prodaju te dostavu kupljene robe. To su sljedeći podaci:

 – Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime

 – Vaši kontakt podatci: adresa za dostavu proizvoda (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski broj); adresa za dostavu računa (ulica i kućni broj, mjesto, poštanski bro); telefon, E-adresa

 – Podaci o pristupanju i korištenju internet trgovine: IP adresa, uređaj, datum i vrijeme pristupa

– Kolačići: podaci o vašoj IP adresi te datumu prihvata kolačića. Više o kolačićima.

4.2 Vaše osobne podatke obrađujemo u niže navedene svrhe:

– Za vođenje internet trgovine i omogućavanja kupnje, izvršavanja ugovora o kupnji robe i dostave. Osnova za obradu vaših osobnih podataka je izvršavanje našeg ugovora

– Za potrebe slanja ponuda internet trgovine. Wow Junkie u tom slučaju zadržava legitimni interes kao razlog obrade vaših osobnih podataka. Lako je zatražiti prestanak slanja ponuda.

– Za potrebe ispunjenja naših zakonskih dužnosti (prigovora potrošača,  reklamacija i slično)

– Za druge svrhe uz legitimni interes (primjerice sigurnosne mjere). 

 1. Tko ima pristup vašim osobnim podatcima?

Osobne podatke smatramo poslovnom tajnom te ih kao takve štitimo sukladno važećim zakonskim propisima i najboljoj praksi. Treće osobe imaju pravo pristupa i obrade vaših osobnih podataka kada:

 – nam oni pružaju usluge i proizvode nužne za naše redovno poslovanje (dostava, oglašavanje i slično). Oni tada vaše osobne podatke obrađuju isključivo sukladno našim uputama;

 – kao nadležna tijela, kod provedbe nadzora nad zakonitošću našeg poslovanja te u slučaju sudskih i drugih istovjetnih postupaka. U tom slučaju oni vaše osobne podatke obrađuju sukladno njihovim zakonskim ovlastima.

 1. Zaštita i prijenos osobnih podataka

Zaštita vaših osobnih podataka nam je važna. Konstantno primjenjujemo suvremene metode zaštite i kontrole pristupa podatkovnim resursima koji sadrže osobne podatke. Resursi koje koristimo za obradu osobnih podataka su pod zaštitom.

Vaše osobne podatke držimo na području Europske Unije. Samo iznimno vaše podatke prenosimo u treće zemlje (pod trećom zemljom ne smatraju se druge zemlje Europske Unije). U tom slučaju, do prijenosa dolazi na temelju odluke o primjerenosti Europske komisije ili tek nakon što se primatelj osobnih podataka iz treće zemlje obveže postupati u skladu sa važećim standardnim ugovornim klauzulama odobrenim od strane Europske komisije.

Za potrebe provedbe marketinških kampanja odnosno slanja obavijesti, možemo koristiti usluge društva Sendinblue 7 Rue de Madrid, 75008 Paris. Istima šaljemo isključivo podatak vaše E-mail adrese.

 1. Period držanja osobnih podataka

Registrirani korisnici: razdoblje u kojem ste naš registrirani korisnik. A nakon toga podatke brišemo u sljedećem periodu od godine dana.
Ako ste kupac, vaše podatke iz kupnje zadržavamo na period duži od godine dana.

osobne podatke koje držimo brišemo po proteku perioda od 6 godina od vaše zadnje kupnje (zastarni period od 5 godina, uvećan za 1 godišnji period za brisanje).

Ako vaše osobne podatke obrađujemo na temelju našeg legitimnog interesa, čuvamo ih sve dok postoji naš legitimni interes, te ih brišemo u periodu od 1 godine od prestanka našeg legitimnog interesa.

 1. Vaša prava

8.1 Zadržavamo pravo na provjeru identiteta ukoliko se odlučite koristiti jednim ili više od svojih niže navedenih prava (u svrhu zaštite vaših osobnih podataka).

8.2 Ostvarivanje prava besplatno je osim ako je period između zahtjeva manji od 6 mjeseci, ako u više navrata tražite sve svoje osobne podatke u pisanom obliku ili prenošenje svojih osobnih podataka, tada možemo tražiti nadoknadu troškova prije provođenja takve radnje. 

8.3 Svoja prava ostvarite slanjem poruke na info@wow-junkie.com Po primitku poruke, poslati ćemo ti potvrdu urednog primitka tvog zahtjeva.

8.4. Imate nas pravo tražiti potvrdu obrađujemo li vaše osobne podatke, kao i pristup svojim osobnim podacima koje obrađujemo. Zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka ili nadopuniti ih. Imate pravo na preuzimanje i traženje prijenosa svojih osobnih podataka. Ako povučete privolu za obradu svojih osobnih podataka ili kada prestane naša zakonska osnova za obradu osobnih podataka ili u drugim slučajevima predviđenim Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, imate nas pravo tražiti brisanje svojih osobnih podataka. Pravo prigovoriti na obradu osobnih podataka kao i općenito na naš način postupanja s vašim osobnim podacima.

Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za daljnju obradu osobnih podataka.

Ako osporavate točnost svojih osobnih podataka ili u drugim situacijama predviđenim Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka, imate nas pravo tražiti da se ograničimo u obradi vaših osobnih podataka dok takva situacija ne bude razriješena.

Pravo na prigovor nadzornom tijelu. U svakom trenutku imate pravo na pritužbu pred nadležnim tijelom za zaštitu osobnih podataka – Agencijom za zaštitu osobnih podataka (www.azop.hr), vezano uz obradu i zaštitu tvojih osobnih podataka.

 1. Obavijest o kolačićima

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija (Cookies).

Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?
Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Kako onemogućiti kolačiće
Isključivanjem kolačića odlučujete da li hoćete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite web-preglednik koji koristite. • Chrome • Firefox • Internet Explorer 9 • Internet Explorer 7 i 8 • Opera (stranica na engleskom jeziku) • Safari (stranica na engleskom) Ako onemogućite kolačiće, nećete moći koristiti neke od funkcionalnosti na web stranicama

Što su privremeni kolačići?
Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju.

Što su stalni kolačići?
Stalni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja programa internet preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Stalni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama.

Što su kolačići od prve strane?
Kolačići od prve strane dolaze s web-mjesta koje gledate, a mogu biti stalni ili privremeni. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pohraniti podatke koje će ponovo koristiti prilikom sljedećeg posjeta tom web-mjestu.

Što su kolačići treće strane?
Kolačići treće strane dolaze s reklama drugih web-mjesta (kao što su skočne ili druge reklame) koje se nalaze na web-mjestu koje gledate. Pomoću tih kolačića web-mjesta mogu pratiti korištenje Interneta u marketinške svrhe.

Da li wow-junkie.com koristi kolačiće?
Da, s primarnim ciljem kako bi naše web stranice vam omogućile bolje korisničko iskustvo.

Kakve kolačiće koristi wow-junkie.com i zašto

 • Privremeni kolačići (Session cookies)– to su privremeni kolačići koji ističu (i automatski se brišu) kada zatvorite internet preglednik. Mi koristimo session cookies da omogućimo pristup sadržaju i omogućimo komentiranje (stvari koje morate učiniti kada se prijavite sa svojim podacima na web stranicu).
 • Trajni kolačići (Persistent cookies)– ti obično imaju datum isteka daleko u budućnost i tako će ostati u vašem pregledniku, dok ne isteknu, ili dok ih ručno ne izbrišete. Mi koristimo trajne kolačiće za funkcionalnostima kao što su “Ostanite prijavljeni” tickbox, što korisnicima olakšava pristup kao registriranom korisniku. Mi također koristimo trajne kolačiće kako bi bolje razumjeli navike korisnika, tako da možemo poboljšati web stranicu prema vašim navikama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Da li na web stranici ima kolačića treće strane?
Ima nekoliko vanjskih servisa koji korisniku spremaju limitirane kolačiće. Ovi kolačići nisu postavljeni od strane ove web stranice, ali neki služe za normalno funkcioniranje određenih mogućnosti koje korisnicima olakšavaju pristup sadržaju. Trenutno omogućujemo:

 • Mjerenje posjećenosti
  wow-junkie.com koristi servis za mjerenje posjećenosti, to je Google analytics
  Ako želite onemogućiti da vam navedeni servis sprema kolačiće, možete ga zabraniti na sljedećem linku:

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića
Trenutno postoji nekoliko web stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. Više se možete informirati na sljedećim linkovima:

 1. Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite WSPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta. WSPay je jedini Payment Service Provider u Jugoistočnoj Europi koji vam omogućava online plaćanje u realnom vremenu kreditnim i debitnim karticama, PayPalu kao i najrelevantnije digitalne novčanike te lokalne načine plaćanja integriranih u jedinstveni kanal. WSPay osigurava potpunu tajnost kartičnih podataka, a platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web preglednika do banke koja je izdala karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima WSPay sustava.