Search
Close this search box.

Utjecaj šećera na kožu iznutra i izvana

Podijelite ovu objavu:

Trudite se što dulje očuvati mladenački zdravu kožu i koristite se svakom anti-age kremom koja vam dođe pod ruku, ali često posežete za čokoladom? Nemojte. Utjecaj šećera na kožu poništava sve dobro što radite!

Mali, veliki. Okrugli. U bojama. S orasima. Preliveni čokoladom. S nadjevom ili bez. Tko je rekao božični kolač(i)? U ovo doba godine svi skupa skloni smo laganom opuštanju (i dobro je da je tako), ali ipak ističemo prijateljski savjet da u svemu treba biti umjeren. Utjecaj šećera na kožu zapravo je jeziv i vrlo lako poništava sve dobro što radite. Evo i zašto:

Kako šećer uništava vašu kožu?

Šećer se u vašem tijelu veže s proteinima u procesu koji se zove glikozilacija. Takvi vezani šećeri uništavaju kolagen i elastin u koži te sprječavaju tijelo da izgradi nove. Rezultat su jače istaknute bore, opuštena koža i sve vidljiviji znakovi starenja. Jezivo zar ne?

Kako prepoznati utjecaj šećera?

Znate onu – ono si što jedeš? Tako se lako i šećer prepozna na vašem licu. Površina vaše kože postane siva i sjajna, pojavljuju se duboke linije duž gornje usne. Koža vam počinje gubiti ton, javljaju se hiperpigmentacije.  Pojavljuju se duboke ”pukotine” na koži, pogotovo uz rub očiju i usana. Koža oko vilice dobiva brazde.

Kako spriječiti starenje kože uzrokovano šećerom?

Za početak jedan očiti način – izbacite šećer(e).  Ili barem smanjite unos istih. Unosite, kao dodatak prehrani, vitamine B1 i B6 koji  inhibiraju štetu uzrokovanu šećerom. Jedite hranu koja sadrži puno antioksidansa i vitamina C koji smanjuju oštećenja kože.

Prednosti šećera

Da, ima i njih, ali samo ako se šećer nanosi na kožu!

Šećer ima sitne čestice topive u vodi koje rade lagani piling koji odgovara svim tipovima kože. Za razliku od soli kod pilinga, šećer ostavlja kožu mekom i hidratiziranom. Osim toga, šećer je prirodni izvor AHA kiseline koja pomaže ukloniti mrtve stanice kože i potiče njezinu prirodnu obnovu i razmjenu.  Stoga, umjesto da te dvije žličiće šećera stavite u kavu, napravite od njega domaći piling i koža će vam biti zahvalna.

Nadamo se da smo vam razjasnili utjecaj šećera na kožu i njegov unos kroz hranu. Jeste li isprobali domaći piling od šećera? Pišite nam!

Prijavite se na listu za novosti!

Prvi saznajte za najbolje cijene i nove proizvode.

Više objava: