Search
Close this search box.

Office make-up: Najčešće greške koje poslodavci ne vole

Podijelite ovu objavu:

tanka je linija između narančaste i brončane puti i zato igrajte na sigurno i eksperimente ostavite za slobodne dane

Ako radite u uredskom okruženju, dakle rad od 9 do 5 (barem na papiru) iznimno je važno ostaviti dobar, profesionalan dojam. Ne mislimo samo na make-up nego i na činjenicu da je danas sve, manje ili više, PR. Osim što predstavljate sebe, vi zapravo predstavljate i tvrtku u kojoj radite. Čak i onda kada niste na poslu!

Teško je za shvatiti, ali uistinu je tako. I baš zato je ponekad dobro znati koja su pravila igre. Besprijekoran izgled samo je jedna ‘sitnica’ na koju smo se osvrnuli u ovom postu. Dakle – Office make-up: Najčešće greške koje poslodavci ne vole su:

1. Lažne trepavice

Nemojte nas krivo shvatiti – mi volimo umjetne trepavice, ali sačuvajmo ih za izlaske. Možete li zamisliti da vam se odlijepe za vrijeme sastanka? Ili da ih krivo stavite pa vam cijelo vrijeme zapinju?  Naravno, u to se ne ubrajaju decentne ekstenzije za trepavice koje imaju poseban šarm.

2. Pretjerivanje s maskarom

Ok, ovo znamo još iz škole (ili?). Naime ovo je, uz lažne trepavice, još jedna stvar koju ne želite! Pretjerana količina maskare samo će slijepiti vaše trepavice i djelovat će neuredno.

WoW savjet: kada nanosite maskaru okrečite četkicu kako bi je nanijeli ravnomjerno preko svake trepavice.

3. Isprobavanje novog sredstva za samotamnjenje radnim danom

Znate li vic koji kaže da će, ukoliko Donald Trump pobijedi na izborima, SAD dobiti prvog narančastog predsjednika? E, to je to! Znamo da dolazi lijepo vrijeme i da želite pokazati svoj preplanuli ten pod svaku cijenu, ali tanka je linija između narančaste i brončane puti. Zato igrajte na sigurno – eksperimente ostavite za slobodne dane. Evo što vam je potrebno!

4. Frosted nijansa ruževa i sjajila sa šljokicama!

Ima pregršt predivnih nijansi roze i nude ruževa da bi makar i pomislili na nešto poput rozog sjajila koji usto ima i šljokice! Ovakva nijansa učinit će da djelujete isprano i neprofesionalno, a da ne spominjemo i djetinjasto.

Wow preporuka: TheBalm ruž za usne u nijansi Mai Billsbepaid

5. Tamni make up

Zadnje mjesto na koje je potrebno nanositi tešku šminku su oči! Ne samo da izgled rakuna nije profesionalan, nego bi vaš šef mogao pomisliti da su to ostaci jučerašnjeg ludog provoda. To ne želite.

6. Nanošenje šminke sve do ruba obrva

Ovako nešto jedva prolazi i na crvenom tepihu, a kamoli u uredu! Opet se vraćamo na umjerenost. Malo laganog sjenila i maskara bit će sasvim dovoljni za prekrasan pogled.

Zaključak: KIS ili keep it simple!

Office make-up: Najčešće greške koje poslodavci ne vole

 

Prijavite se na listu za novosti!

Prvi saznajte za najbolje cijene i nove proizvode.

Više objava: