Search
Close this search box.

Bezglutenska kozmetika za kosu, kožu i tijelo

Podijelite ovu objavu:

Bezglutenska kozmetika trenutni je hit. Ne bez razloga jer se intolerancija na gluten danas javlja sve češće. Kako izbjeći gluten u hrani sve je lakše uz pomoć adekvatnih oznaka, ali kako ga izbjeći u proizvodima za kosu, kožu i tijelo?

Ako si prvi puta u našem shopu, uzmi nam 10% od naše prve narudžbe pretplatom na WOW letter. Na mail stiže kod za popust!

[wow-nl-form]

Zahvaljujući javnim istupima Novaka Đokovića o njegovom zdrastvenom stanju,  u posljednjih je nekoliko godina veliku pozornost dobila donedavno gotovo nepoznata bolest: celijakija. Intolerancija na gluten kronična je gastroenterološka bolest koja može uzrokovati mnoge probleme, a zanimljivo je i da ne postoje dva oboljela od celijakije s istim simptomima bolesti. Ako i kada se dijagnoza postavi, bezglutenska prehrana jedina je terapija.

Mislite da ne podnosite gluten? Pročitajte više Celijakija: 10 znakova da ne podnosite gluten.  

Iako se stručna zajednica slaže da proizvodi za njegu kose, kože i tijela koji sadrže gluten ne mogu izazvati reakciju kod ljudi koji boluju od celijakije (molekule glutena prevelike su da bi penetrirale u naše tijelo kroz kožu), mnogi pacijenti tvrde suprotno.

Oni svjedoče da su im se unatoč bezglutenskoj prehrani simptomi celijakije vratili zbog korištenja šampona, šminke ili losiona koji sadrže gluten. Oni znaju da je posljedice bolje spriječiti nego liječiti. Mnogi brendovi prepoznali su nepoželjnost glutena u svojim proizvodima i zbog toga je  iz dana u dan sve više proizvoda koji ga ne sadrže. Međutim, oznake „bez glutena“ nisu česte kod takvih neprehrambenih proizvoda pa ih je često teško pronaći. Ukratko, pripremite se na pomno pregledavanje INCI (Ingredient) liste željenog proizvoda.

Da bi vam odabir bio lakši slijedi nekoliko linija kozmetike bez glutena koje preporučamo. Od gelova za tuširanje bez glutena, do losiona za tijelo, šampona bez glutena, regeneratora bez glutena, krema bez glutena, tonika, maski….

John Masters Organics Bare linija bez glutena

• BARE LINIJA bez glutena – šampon, regenerator, gel za tuširanje i losion za tijelo potpuno „očišćeni“ od potencijalnih alergena (poput eteričnih ulja) i glutena, te su super odabir za sve one hiperosjetljive. Nježni i organski sastojci hrane i njeguju i kosu i kožu. Osim toga proizvodi ne sadrže sastojke životinjskog porijekla tj. potpuno su veganski.

John Masters Organics ima još podužu listu prirodnih proizvoda u raznim pakiranjima koji ne sadrže gluten te se mogu primijeniti i na najmlađima kao i onim osobama koji imaju velikih problema s kožom ili kosom:

 

Dermae kozmetika bez glutena (u dolasku)

•  DERMAE prepoznala je da postoje osobe koje su osjetljive na gluten i jednostavno cijelu liniju napravila kao Gluten free. U svojim „Stop Itch“ formulacijama DermaE proizvodi ne sadrže ni mineralna ulja, ni parabene, ni silikone, GMO sastojke, potpuno su Vegan i Cruelty free.

DermaE kozmetika je u dolasku, čim stigne moći ćete je kupiti na ovom linku:  Dermae bezglutenska kozmetika ovdje.

GloMinerals kozmetika bez glutena

• GLÓMINERALS Lip Gloss ne samo da daje fantastičnu njegu i sjaj vašim usnicama, nego je i među malo sjajila na tržištu čija je formulacija bez glutena i bez parabena. Samo trebate odabrati vašu boju, a antioksidansi i biljna ulja će učiniti vaše usnice njegovanim i zdravim.

GloMinerals kozmetiku pogledajte ovdje.

Ako i dalje niste sigurni u izbor kada je u pitanju bezglutenska kozmetika, slobodno nas kontaktirajte bilo u komentaru ili na mail info@wow-junkie.com kako vam je lakše! Bit ćemo sretni ako možemo pomoći!

Prijavite se na listu za novosti!

Prvi saznajte za najbolje cijene i nove proizvode.

Više objava: