Search
Close this search box.

Što je alantoin u kozmetici i zašto je dobar za anti-age proizvode

Podijelite ovu objavu:

Dugi niz godina znanstvenici se bave istraživanjima na tragu alantoina kao tvari koja u nekom obliku može usporiti genetsko starenje…

Opet, kao i mnogo puta do sada u našem blogu možete pročitati odgovore na vaša najčešća pitanja. Jedno od njih glasi: Što je alantoin u kozmetici?

Za početak, alantoin je čudesna, prirodna tvar sa snažnim keratolitičkim djelovanjem koja potiče rast stanica u pokožnom tkivu i tako ubrzava regeneraciju kože. U kozmetici, alantoin se smatra kao vrlo efektivan sastojak koji potiče hidrataciju. Vrlo je nježan te ne sadrži iritanse pa je zato najzastupljeniji kada govorimo o anti-age kozmetici.

Nalazimo ga u biljinim (gavez) i životinjskim izvorima (pužev gel). Odlično djeluje na upalnim mjestima gdje je ustvari već započeo inflamatorni proces.

Alantoin je IT sastojak koji dokazano anulira upalnu reakciju. Sudjeluje i potiče stvaranje novih stanica.

Gavez. Biljka koja raste na našim područjima najčešće se koristi baš zbog posjedovanja alantoina. Ova biljka popularna je i među širim masama od davnina zbog svoje ljekovitosti. Poznati su raznorazni pripravci poput melema, balzama i drugih pripravaka.  Za lijek se prerađuju listovi i korijen.

Nadamo se da smo odgovorili na pitanje Što je alantoin u kozmetici.

Inače, u WOW Junkie shopu možete pronaći mnoge proizvode koje sadrže ovaj sastojak. Pogledajte ih u kategoriji proizvodi s alantoinom ili samo u tražilicu na vrhu stranice upišite alantoin.

Hvala na čitanju!

Prijavite se na listu za novosti!

Prvi saznajte za najbolje cijene i nove proizvode.

Više objava: